1/4

The T RESIDENCE

Status: Concept Finished

Credit: Carlo Llanto & Poncho Rulloda

Situated in a 200-square meter lot in Quezon City, the T Residence captures the vision of a tropical home in the urban setting of Metro Manila. Incorporating tropical design principles of natural cross ventilation, stack effect, and sun shading, the design of static and operable louver and perforated screen elements work in tandem to create a comfortable refuge from the heat in the metropolis.

 

A program of shaded interlocking living volumes and voids allow for the passage of air and light through the tropical home. From within, local vegetation, that allow the household to connect with nature, in and around the lot are a constant visible element as one walks through its halls. The combined architectural and natural materials and textures work in tandem to create a peaceful tropical sanctuary in the metropolis.

Site Version 2.0000

Every detail handcrafted,

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle

Vivre sa Vie